Viivasta kuvaksi - näyttely

Ryhmä Kellarisyövyttäjät:

VIIVASTA KUVAKSI

Grafiikkaa 5.9. – 30.9.2020 Galleria Pohjanranta Keminmaa

Näyttelyssä mukana Paula Jakunaho, Sirkka Kor- telainen, Pipsa Vuolevi, Anu Kosonen, Armi Miettunen, Kaisu Hamari, Vesa-Jaakko Miet- tinen, Timo-Pekka Miettinen ja Kyösti Miettinen

Galleria Pohjanrannan syyskuun näyttelyyn ovat asettaneet töitään Kivalo-opiston Simon grafiikan

ryhmän jäsenet teemalla Viivasta kuvaksi. Opintopiirin vedosten aiheet vaihtelevat tyypillisesti oppilaiden mieltymysten ja opittavien asioiden mukaan elämän lähipiiristä, jolloin näyttelyn töiden aihemäärä on runsas. Maisemat, olivatpa ne realistis- tai fiktiivislähtöisiä, kiinnostavat aina teki-jäänsä, samoin erilaiset puut ja kukat. Eläimissä haetaan ehkä eniten luonnonmukaisuutta. Lisäksi näyttelyssä on joitakin töitä, joiden aiheiden pohja on mietiskelevämpi.

”Koska metalligrafiikan työstäminen lähtee pääasiassa syövyttämällä kuparilevylle ensin viivakuva ja siitä jatkamalla hartsipölytyksen kautta joko kaksi- tai kolmiulotteisten väripintojen aikaansaamiseksi, oli aika luontevaa valita näyttelyteemaksi Viivasta kuvaksi”, kertoo ryhmän vetäjä Kyösti Miettinen.

Ryhmän jäsenistä muutamilla on jo vuosien, toisilla taas vain vuodesta kahteen kokemus grafiikan tekemiseen, koska nuorimmat harrastajat ovat alle kaksikymppisiä. ”Vaikka olemme keskittyneet pääasiassa perusmetalligrafiikkaan, huomaan vuosienkin harrastuksen jälkeen oppilaiden löytävän aina uutta eikä innostus laimene vielä yli kahdeksankymppisenäkään. Uusien oppilaiden kohdalla on mielenkiintoista huomata se vaihe, kun halu tehdä omia päätöksiä aiheen toteuttamisessa alkaa voimistua opettajan ohjeita voimakkaammaksi”, kuvailee Miettinen ryhmänsä työskentelyä.

Simossa grafiikan ryhmä on ainoa aikuisten kuvataideryhmä, joka on toiminut yhtäjaksoisesti yli kaksikymmentä vuotta. Toimintansa ryhmä aloitti Simon ja Kuivaniemen kansalaisopiston alaisuu-dessa jatkaen Kivalojen opiston ja nykyisin Kivalo-opiston ryhmänä. Pieniä kokeiluja esimerkiksi carborundumilla on tehty, mutta tässä Kivalojen opiston ja Kivalo-opiston toiminta-aikansa ajan ensimmäisessä näyttelyssään ryhmä tuo esille pääasiassa musta-valko-grafiikkaa.

Tervetuloa tutustumaan Viivasta kuvaksi-näyttelyyn Galleria Pohjanrantaan!